W Polsce z roku na rok działa coraz większa liczba barów serwujących kebaby. Są to potrawy bardzo proste do przygotowania, niedrogie i naprawdę smaczne. Oczywiście przed otwarciem takiego lokalu trzeba zadbać najpierw o jego odpowiednie wyposażenie. Klientów należy bowiem obsługiwać sprawnie i efektywnie. Podstawą są m.in. noże elektryczne renomowanych marek np. Potis. Co warto na ich temat wiedzieć?

Jakie zastosowanie ma nóż do kebaba Potis?

Kebab jest daniem opartym na mięsie pieczonym na specjalnym ruszcie, które jest cięte w długie plastry za pomocą odpowiedniego noża. Obecnie noże ręczne powoli odchodzą do lamusa. Prym wiodą więc noże elektryczne. 

Nóż do kebaba Potis to niepozorne urządzenia, które sprawiają, że przygotowywanie kebabu staje się o wiele łatwiejsze. W przypadku standardowych noży ręcznych uzyskanie takiej samej wydajności i dokładności działania nie jest w zasadzie możliwe. Warto jednak stawiać na noże elektryczne sprawdzonych firm, które będa bezawaryjne i wytrzymałe.

Czym wyróżniają się noże do kebaba Potis?

Wybierając sprzęt do swojego lokalu gastronomicznego, warto stawiać na produkty renomowanych marek, które mają już na rynku spore doświadczenie. Potis to firma, która już od niemal 40 lat zajmuje się produkcją różnego rodzaju sprzętu gastronomicznego, a w szczególności specjalizuje się w urządzeniach służących do robienia kebabów.

Potis ma w swojej ofercie wysokiej klasy grille gazowe i elektryczne, grille kontaktowe i wspomniane już noże do kebaba Potis. Są to noże, które wyróżniają się na rynku lekkością. Mają ergonomiczną rączkę, która ułatwia ich obsługę i pozwalają na regulację grubości cięcia w zakresie od 0 aż do 10 mm. Nie bez znaczenia jest fakt, że firma Potis zapewnia swoim klientom bezproblemowy dostęp do elementów eksploatacyjnych – tarcz do noży czy profesjonalnych ostrzałek. 

Wszystkie noże do kebaba Potis cechują się dokładnie tym samym standardem montażu i mają taki sam rozmiar. Dlatego zakup części zamiennych nie jest w tym przypadku większym problemem. W standardzie produkowane są gładkie i ząbkowane tarcze do noży elektrycznych Potis. To pozwala oczywiście na zwiększenie zakresu pracy. W skład każdego zestawu wchodzi od razu zasilacz, ostrze, specjalna podstawka pod ostrze oraz materiały eksploatacyjne – smar czy dodatkowy bezpiecznik. 

Wydaje się więc, że trudno o lepszy nóż elektryczny do kebaba niż urządzenie marki Potis. Rzeczywiście jej produkty są na rynku sprzętu gastronomicznego bardzo cenione. 

Nazywam się Jola. Moją życiową pasją jest gotowanie i pieczenie. W kuchni pichcę od ponad 30 lat. Moją specjalnością są domowe dania i wypieki na każdą kieszeń. Zapraszam do zapoznania się z moimi autorskimi przepisami i poradami.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj