Garnek do kiszenia większości z nas kojarzy się ze staromodnym rozwiązaniem służącym do przechowywania produktów i kiszenia warzyw. Niesłusznie! Kamionka to sprawdzony produkt, który można wykorzystać w trakcie kiszenia kapusty lub kiszenia ogórków. Naczynia te charakteryzuje wysoka trwałość i kwasoodporna ceramika. To tylko część zalet, jakie posiadają garnki do kiszenia. Poznaj najważniejsze zalety produktu, który powinien znaleźć się w każdej kuchni.

 Garnek hermetyczny do kiszenia

Najlepsze naczynie do kiszenia kapusty i ogórków!

Domowe kiszonki to smaczna i zdrowa potrawa, która powinna znaleźć się w każdej kuchni. Garnki do kiszenia ułatwiają ich przygotowanie i przechowywanie. Ceramiczne naczynia nie zmieniają smaku potrawy, działanie kwasów im niestraszne oraz pozwalają uniknąć dodawania substancji konserwujących. Tak przygotowane kiszonki są smaczne, naturalne i zdrowe. Doskonale wspierają układ odpornościowy i ludzki organizm, ponieważ ich spożywanie dostarcza wielu cennych substancji odżywczych i minerałów.

Garnek hermetyczny i garnek kamionkowy doskonale nadaje się do przyrządzania domowych kiszonek. Produkty te wyróżnia wysoka uniwersalność, jeśli chodzi o ich zastosowanie. Naczynia można wykorzystać w trakcie kiszenia, a także do przechowywania różnych produktów. Wielu konsumentów chętnie używa kamionkę i garnki hermetyczne. Nadają się one bowiem do przechowywania sypkich produktów, mięsa, zup, kiszonek oraz marynowania mięsa. Ciekawym zastosowaniem garnków kamionkowych jest ich użycie do przechowywania smalcu i podobnych wyrobów.

Garnek kamionkowy doskonale nadaje się do przechowywania żywności, ponieważ chroni ją przed wilgocią oraz słońcem. Natomiast modele posiadające pokrywkę ograniczają dostęp powietrza, dzięki czemu żywność się nie psuje. Ważnym atutem proponowanych produktów jest możliwość przechowywania naturalnej żywności bez konserwantów. Uwagę zwraca również bogaty wybór, jeśli chodzi o pojemność naczyń. Garnek do kiszenia i garnek hermetyczny to naczynia o objętości: 5, 10, 15, 20, 30 i 50 litrów. Tak bogaty wybór sprawia, że każdy znajdzie odpowiedni model i produkt do swojej kuchni. Propozycje te świetnie sprawdzą się zarówno w nowoczesnej, jak i tradycyjnej kuchni. Przekonaj się, że garnki kamionkowe to niezastąpiony i wysokiej jakości produkt – garnek do kiszenia!

 Garnek hermetyczny do kiszenia

A może beczka do kiszenia?

Beczka do kiszenia to dla wielu konsumentów ciekawa alternatywa dla kamionki, ponieważ jest tańsza i dostępna w wielu rozmiarach do wyboru. Wykonane są one z wysokiej jakości plastiku, który doskonale nadaje się do kiszenia ogórków małosolnych lub kapusty. Świetnie sprawdzi się także w przypadku przechowywania sypkich produktów, takich jak: cukier, mąka, płatki kukurydziane, sól, otręby i wielu innych. Beczki plastikowe wykonane są z materiału, który posiada nadany atest spożywczy. Zapewnia to maksimum bezpieczeństwa, jeśli chodzi o właściwe przechowywanie żywności. Ważną zaletą proponowanego produktu jest zabezpieczenie artykułów spożywczych przed działaniem promieni słonecznych oraz wilgoci. Asortyment ten dostępny jest w wielu wariantach, wśród których należy wymienić beczki o pojemności 30, 55, 80 a nawet 120 litrów.

Garnek gliniany – doskonały dodatek do kuchni i nie tylko

Garnek do kiszenia kapusty doskonale sprawdza się także w czasie przechowywania wielu różnych produktów spożywczych. Uwagę zwraca szeroki wybór, jeśli chodzi o pojemność, ale i kształt. Należy wyróżnić modele proste i bardziej pękate. Ciekawym dodatkiem jest pokrywka, która w tym przypadku idealnie pasuje do garnka i pozwala w maksymalny sposób zabezpieczyć przechowywaną żywność.

Godną uwagi propozycją do garnków są kamienie dociskowe, które są wykonane z kamionki. Różnią się one wielkością, dzięki czemu można je dopasować do posiadanego garnka kamionkowego i jego pojemności. Należy wyróżnić kamienie dociskowe tradycyjne oraz szkliwione. Oba modele są dwudzielne, dlatego wybrany produkt może pasować do kilku wielkości garnków. Dodatkowo wspomniane dzielenie pozwala w prosty i bezproblemowy sposób umieścić kamień dociskowy w garnku kamiennym lub beczce. Garnek gliniany i kamień dociskowy to doskonały zestaw, który ułatwi przygotowanie każdej kiszonki!

Najlepsze kiszonki w trosce o twoje zdrowie!

Garnek do kiszenia ogórków to sprawdzony produkt, w którym można przygotować różne kiszonki. Najbardziej popularne są kiszone ogórki oraz kapusta biała. Potrawy te urzekają smakiem oraz wyglądem. Posiadają także wiele atutów, ponieważ produkty poddane kiszeniu stają się lekkostrawne i niskokaloryczne. Witaminy i mikroelementy zawarte w kiszonych warzywach są znacznie lepiej przyswajalne. Dodatkowo spożywanie kiszonek pozwala przywrócić prawidłową mikroflorę w jelitach, poprawie ulega również trawienie. Wspierane są także procesy immunologiczne w organizmie. Konsumpcja kiszonek to nieodłączny element zdrowej i zbilansowanej diety, która powinna charakteryzować się również atrakcyjnym smakiem. Wybierz najlepszy dla siebie garnek do kiszenia. Zadbaj o zdrowie swoje i najbliższych!

Nazywam się Jola. Moją życiową pasją jest gotowanie i pieczenie. W kuchni pichcę od ponad 30 lat. Moją specjalnością są domowe dania i wypieki na każdą kieszeń. Zapraszam do zapoznania się z moimi autorskimi przepisami i poradami.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here